۲۰ بهمن ۱۳۸۷، ۹:۳۹

در گفتگو با مهر عنوان شد:

گونه های منقرض شده مارال، آهو و قوچ لرستان احیا می شوند

گونه های منقرض شده مارال، آهو و قوچ لرستان احیا می شوند

خرم آباد - خبرگزاری مهر: مدیر کل سازمان حفاظت از محیط زیست استان لرستان از برنامه های این سازمان برای احیا گونه های منقرض شده جانوری این استان خبر داد.

علی رحیم کاکاوند در گفتگو با خبرنگار مهر در خرم آباد، اظهار داشت: لرستان در گذشته دارای گونه ای ارزشمندی بوده است که امروز دیگر موجودیت ندارند.

وی با بیان اینکه باید گونه های از دست رفته نادر لرستان را احیا کرد، بیان داشت: یکی از برنامه هایی که در دستور کار این سازمان قرار گرفته است احیا گونه های ارزشمند حیات وحش این خطه از ایران اسلامی است.

مدیر کل سازمان حفاظت از محیط زیست استان لرستان با تشریح علل انقراض برخی از گونه های طبیعی این استان، افزود: مهم ترین علت منقرض شدن این گونه ها شکار غیرمجاز و بی رویه مردم است.

کاکاوند بر ضرورت فرهنگ سازی پیرامون عدم شکار گونه های نایاب تاکید کرد و خواستار حضور موثر رسانه ها در این زمینه شد.

وی با اشاره به اولین مراحل برنامه های احیا گونه های منقرض شده لرستان در غرب این استان، یادآور شد: در اولین مرحله احیا گونه منقرض شده مارال لرستان در دستور کار قرار دارد.

به گفته وی منطقه پراکندگی مارال های لرستان در گذشته در منطقه خرم آباد و پلدختر بوده است که امروز به دلیل صید بی رویه دیگر اثری از این موجود زیبا در این مناطق به چشم نمی خورد.

این مقام مسئول همچنین از برنامه های سازمان حفاظت از محیط زیست برای احیا گونه های " آهو" و "قوچ" لرستان خبر داد و ابراز امیدواری کرد: روند احیا گونه های ارزشمند حیات وحش لرستان ادامه داشته باشد.

"کل" لرستان در معرض انقراض

مدیر کل سازمان حفاظت از محیط زیست استان لرستان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به دیگر گونه های در معرض انقراض لرستان، خاطر نشان کرد: یکی از گونه هایی که در حال حاضر در خطر انقراض قرار دارد "کل"(بز کوهی) لرستان است. 

                               

کاکاوند مهم ترین عامل تهدید کننده این گونه کم نظیر جنگل های و کوهستان های زاگرس را شکار بی رویه عنوان کرد و افزود: نبود فرهنگ شکار و وفور سلاح های شکاری در لرستان به عاملی مهم در انقراض گونه های نایاب جانوری تبدیل شده است.

وی یادآور شد: متاسفانه در حال حاضر به دلیل عدم وجود فرهنگ شکار در این استان بسیاری از گونه های نادر طبیعی لرستان یا منقرض شده اند و یا در معرض تهدید هستند.

13 درصد مناطق لرستان تحت حفاظت محیط زیست است

مدیر کل سازمان حفاظت از محیط زیست استان لرستان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به دستاوردهای این سازمان در حفاظت از مناطق زیست گونه های جانوری و گیاهی، خاطر نشان کرد: در حال حاضر 13 درصد مناطق لرستان تحت حفاظت سازمان محیط زیست قرار دارد.

کاکاوند یادآور شد: این در حالی است که متوسط استاندارد جهانی در زمینه حفاظت از مناطق تنها 7 درصد است که لرستان در این زمینه در رده ای بالاتر از میانگین جهانی قرار دارد.

وی با بیان اینکه لرستان پیش از انقلاب اسلامی تنها یک منطقه حفاظت شده داشت، افزود: این در حالی است که بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی بیش از 4 منطقه لرستان تحت حفاظت محیط زیست قرار گرفت.

این مقام مسئول تصریح کرد: در حال حاضر منطقه سفید کوه خرم آباد با 70 هزار هکتار وسعت، منطقه شکار ممنوع قالی کوه با 230 هزار هکتار مساحت، مناطق سفید کوه بزرگ و کوچک شهرستان ازنا، غار ماهی کور و تالاب های لرستان از جمله مناطق حفاظت شده این استان محسوب می شوند.

کاکاوند تشکیل گارد حفاظت از محیط زیست، تهیه نقشه های کاربردی سامانه اطلاعات جغرافیایی استان، طرح پایش زیست محیطی و راه اندازی شبکه بیسیم در لرستان را از دیگر دستاوردهای این سازمان دانست.

کد خبر 830846

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha